Adakah boleh untuk menggabungkan kerja dan perdagangan? - Page 2
Malaysia Forex Forum | Forex Community Place
Malaysia Forex Forum
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 27

Thread: Adakah boleh untuk menggabungkan kerja dan perdagangan?

  1. #17 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    954
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    191
    Thanked 2,256 Times in 660 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 0
    Quote Originally Posted by Fareez View Post
    betul tu tuan. nak jadi ftt ni memang kena ada duit lebihan untuk backup kalau tak ada fikir-fikir la dahulu
    bekerja sebagai seorang pedagang ini sebenarnya tidaklah mudah kerana ianya memerlukan sepenuh perhatian ketika membuat sesuatu keputusan. Perlu lakukan analisa dan mengetahui perkembangan ekonomi dan politik dunia. Jika kurang faham boleh sahaja merujuk kepada analisa2 profesional di https://www.instaforex.com/forex_analysis

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  2. #16 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    3,051
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    185
    Thanked 9,511 Times in 2,215 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 1
    Quote Originally Posted by |||||| View Post
    adalah penting untuk sesiapa yang mahu menjadi seorang full time trader di instaforex aau sebarang brker lain untuk menyediakan dana yg mencukupi sekurang kurangnya 6 bulan untuk membayar bil dan tanggungan bulanan mereka. Ramai yg nak jadi full time tapi tidak bersedia, akibanya mereka akan mudah stress dan mengganggu prestasi trading.
    betul tu tuan. nak jadi ftt ni memang kena ada duit lebihan untuk backup kalau tak ada fikir-fikir la dahulu

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  3. The Following User Says Thank You to Fareez For This Useful Post:

    |||||| (07-10-2021)

  4. #15 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    954
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    191
    Thanked 2,256 Times in 660 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 0
    Quote Originally Posted by Fareez View Post
    ya kalau nak full time trading pun kena ada duit lebihan sebagai contoh 10k usd di pecah kan kepada 10 akaun, jika satu akaun mc masih ada 9 peluang untuk memasuki pasaran
    adalah penting untuk sesiapa yang mahu menjadi seorang full time trader di instaforex aau sebarang brker lain untuk menyediakan dana yg mencukupi sekurang kurangnya 6 bulan untuk membayar bil dan tanggungan bulanan mereka. Ramai yg nak jadi full time tapi tidak bersedia, akibanya mereka akan mudah stress dan mengganggu prestasi trading.

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  5. #14 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    3,051
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    185
    Thanked 9,511 Times in 2,215 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 1
    Quote Originally Posted by aleeyaa029 View Post
    betul tu sobat teruskan perkerjaan semasa dismaping trade forex dan instrumen2 yang lain ada ditawarkan di pasaran..
    ya kalau nak full time trading pun kena ada duit lebihan sebagai contoh 10k usd di pecah kan kepada 10 akaun, jika satu akaun mc masih ada 9 peluang untuk memasuki pasaran

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  6. #13 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    2,841
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    626
    Thanked 12,439 Times in 2,343 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 2
    Quote Originally Posted by Fareez View Post
    bagi saya jika seseorang boleh berdagang dalam pada masa yang sama mempunyai pekerjaan yang lain maka teruskan la kerana boleh memaksimakan pendapatan seseorang dan juga sekiranya tidak bernasib baik dalam dagangan mereka masih mempunyai sumber pendapatan yang lain yang boleh mereka gunakan ketika kecemasan
    betul tu sobat teruskan perkerjaan semasa dismaping trade forex dan instrumen2 yang lain ada ditawarkan di pasaran..

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  7. #12 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    3,051
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    185
    Thanked 9,511 Times in 2,215 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 1
    salah satu cara untuk menggabungkan antara kerja dan perdagangan adalah dengan menggunakan robot atau forexcopy/copy trade untuk menjana keuntungan. PAMM akaun atau MAMM akaun juga boleh di gunakan. jika menggunakan kaedah ini anda boleh fokus pada pekerjaan utama anda dan hanya melihat performance pada akaun dagangan dalam waktu berkala sahaja.

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  8. #11 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    2,841
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    626
    Thanked 12,439 Times in 2,343 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 2
    Gabunga kerja dan dagangan amat berguna sekali, jika pndai diuruskan boleh menjana pendapatan yang berganda

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  9. #10 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    3,051
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    185
    Thanked 9,511 Times in 2,215 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 1
    Quote Originally Posted by azam575 View Post
    Trader boleh gunakan perhidmatan instaforex PAMM atau instaforex forexcopy untuk melakukan dagangan forex jika masa terlalu suntuk dengan pekerjaan mereka. ianya sangat membantu trader untuk melakukan dagangan. info lanjut di wwww.instaforex.com
    bagus juga cadangan tu

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  10. #9 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member azam575's Avatar
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,871
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    1,122
    Thanked 8,068 Times in 1,381 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 1
    Quote Originally Posted by Fareez View Post
    betul tu jika sudah mempelajari teknik dagangan. sudah pasti mereka tahu waktu yang sesuai untuk mereka masuk dan keluar dari pasaran.
    Trader boleh gunakan perhidmatan instaforex PAMM atau instaforex forexcopy untuk melakukan dagangan forex jika masa terlalu suntuk dengan pekerjaan mereka. ianya sangat membantu trader untuk melakukan dagangan. info lanjut di wwww.instaforex.com

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  11. The Following User Says Thank You to azam575 For This Useful Post:

    Belum Berdaftar (1)

  12. #8 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    3,051
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    185
    Thanked 9,511 Times in 2,215 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 1
    Quote Originally Posted by forexftt View Post
    Biasanya pedagang tidak kira yang baru nak mula berdagang atau pun sudah lama, akan memberikan alasan yang sama iaitu tiada masa lapang melihat carta atau membuat analisa. Tapi berdagang tidak semestinya bermakna perlu mata melekat di skrin PC/laptop/handphone setiap masa. Ada jalan keluar dan teknik yang sesuai untuk mereka yang bekerja atau menghadapi kekangan masa.
    betul tu jika sudah mempelajari teknik dagangan. sudah pasti mereka tahu waktu yang sesuai untuk mereka masuk dan keluar dari pasaran.

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  13. The Following 2 Users Say Thank You to Fareez For This Useful Post:

    azam575 (25-06-2020), Belum Berdaftar (1)

Subscribe to this thread: 1

Open

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •