Konsisten Dalam Dagangan Forex - Page 3
Malaysia Forex Forum | Forex Community Place
Malaysia Forex Forum
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 26 of 26

Thread: Konsisten Dalam Dagangan Forex

  1. #6 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    2,778
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    184
    Thanked 8,542 Times in 2,039 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 1
    Antara Perkara yang boleh di amalkan untuk mendapatkan konsistensi dalam trading forex

    1) Elakkan menggunakan leverage tinggi kerana ia adalah pemusnah trader terutamanya newbie, kerana ia akan membuatkan trader overtrade. Seeloknya gunakan leverage 1:50 - 1:100 sahaja, kerana ia akan mengekang trader daripada open lot gajah / banyak position dalam 1 masa.


    2) Teknik 10%, Money Management 30% dan Psikologi mewakili 60% (!) dalam forex trading. Nak menguasai psikologi trading, kena kawal "sahabat karibnya" iaitu Risk @ Money Management.


    3) Musuh No 1 dalam forex trading ialah DIRI SENDIRI. Tiada siapa paksa kita untuk klik Buy / Sell. Baik & buruk akaun kita tu adalah akibat tangan kita sendiri. Kena belajar kawal diri melalui penguasan teknik, risk management dan psikologi. Elakkan sindrom “asal buka chart je nak entry, asal buka chart je nak entry, asal nak entry je buka chart”. Kita bukan market marker. Modal USD 50 ada harapan nak gerakkan market USD 5 Trillion ke? Hihi… jadi, follow the flow.


    4) Elakkan daripada terlalu fokus kepada wang, fokuslah kepada sistem trading yang berkesan dahulu daripada pembelajaran dan pengalaman. Kalau demo atau real modal usd50 pun lingkup, kita memang tak akan berjaya kalau kita guna modal lebih besar. Kecil tak boleh handle, macam mana nak handle yang besar kan?

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  2. The Following 6 Users Say Thank You to Fareez For This Useful Post:

    Ashraf (29-04-2021),Avery (29-04-2021),Broc (29-04-2021),Kuven (29-04-2021),Liya (29-04-2021),Palti (29-04-2021)

  3. #5 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    2,841
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    626
    Thanked 12,181 Times in 2,341 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 2
    Apabila berkaitan dengan perdagangan Forex untuk pemula forex, pin bar adalah raja. Ini kerana ia adalah corak yang sangat jelas, memudahkan pengecaman pada carta. Ini juga salah satu strategi yang lebih mudah untuk diperdagangkan. Perhatikan bagaimana pasaran menjadi rintangan semasa demonstrasi tetapi tidak lama lagi dapat menembus rintangan itu.

    Strategi-strategi ini juga dapat membantu anda sebagai pedagang forex sambilan:

    Ambil lebih sedikit kedudukan dan tahan selama berhari-hari. Penting untuk anda memahami pendorong pasangan mata wang anda dan meluangkan masa untuk

    benar-benar memahami pasaran anda

    Lihat tren jangka panjang

    Sediakan pesanan perdagangan

    Gunakan teknologi!

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  4. The Following 8 Users Say Thank You to aleeyaa029 For This Useful Post:

    Ashraf (27-04-2021),Avery (27-04-2021), Belum Berdaftar (1),Broc (27-04-2021),Kuven (27-04-2021),Liya (27-04-2021),Palti (27-04-2021),Siwo (27-04-2021)

  5. #4 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    2,778
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    184
    Thanked 8,542 Times in 2,039 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 1
    antara cara untuk konsisten dalam trading adalah dengan menetapkan sasaran yang realistik. sebagai contoh 1-5% keuntungan dalam sehari dari modal yang di gunakan iaitu sekiranya trader bermula 100 USD 1-5% bermakna trader hanya perlu mencari 1-5 USD sahaja. capai sahaja sasaran berhenti berdagang dan bermula pada esok hari. amalkan displin ini saya yakin jiwa lebih tenang dan lebih banyak masa yang boleh di luangkan dari melihat carta lebih lama tetapi tidak mendapat hasil.

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  6. The Following 2 Users Say Thank You to Fareez For This Useful Post:

    Avery (14-04-2021),Kuven (14-04-2021)

  7. #3 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    2,841
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    626
    Thanked 12,181 Times in 2,341 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 2
    Pentingnya Untuk Konsisten Dalam Dagangan

    Konsistensi dalam perdagangan bermula dengan mengenal pasti strategi yang paling sesuai dengan keperluan dan sumber peniaga. Ketika melaksanakan strategi perdagangan forex yang konsisten, para pedagang umumnya tertarik pada analisa teknikal atau fundamental

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  8. The Following 4 Users Say Thank You to aleeyaa029 For This Useful Post:

    Ashraf (07-04-2021),Avery (07-04-2021), Belum Berdaftar (1),Liya (07-04-2021)

  9. #2 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    2,778
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    184
    Thanked 8,542 Times in 2,039 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 1
    Quote Originally Posted by aleeyaa029 View Post
    Bagaimana Menjadi Pedagang Forex

    Kembangkan rancangan perdagangan dan sentiasa mematuhinya

    Tetapkan stop-loss untuk setiap perdagangan

    Jangan mengambil risiko lebih daripada 2% margin anda untuk satu perdagangan

    Jauhkan emosi anda daripada berdagang

    Jangan sekali-kali berniaga untuk mengimbangi kerugian anda

    Berdagang hanya apabila anda merasakan ia adalah saat yang tepat
    terima kasih untuk perkongsian bagaimana untuk konsisten dalam dagangan. salah satu perkara yang boleh di buat oleh trader untuk konsisten dalam trading adalah dengan membuat pelan dagangan dan melaksanakannya. jika pelan tersebut effektif untuk trader yang mana ianya memberikan keuntungan secara keseluruhannya iaitu sebulan trading, adalah lebih baik untuk trader tersebut mengekalkan pelan tersebut dan teruskan sahaja berdagang mengikut pelan yang ada

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  10. #1 You can automatically minimize the read posts in your account in the 'General Settings'
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    2,841
    Accrued Payments
    0.00 USD
    (What is this?)
    Thanks
    626
    Thanked 12,181 Times in 2,341 Posts
    SubscribeSubscribe
    Subscribed 2

    Konsisten Dalam Dagangan Forex

    Bagaimana Menjadi Pedagang Forex

    Kembangkan rancangan perdagangan dan sentiasa mematuhinya

    Tetapkan stop-loss untuk setiap perdagangan

    Jangan mengambil risiko lebih daripada 2% margin anda untuk satu perdagangan

    Jauhkan emosi anda daripada berdagang

    Jangan sekali-kali berniaga untuk mengimbangi kerugian anda

    Berdagang hanya apabila anda merasakan ia adalah saat yang tepat

    Though trading on financial markets involves high risk, it can still generate extra income in case you apply the right approach. By choosing a reliable broker such as InstaForex you get access to the international financial markets and open your way towards financial independence. You can sign up here.


  11. The Following 6 Users Say Thank You to aleeyaa029 For This Useful Post:

    Ashraf (05-04-2021),Avery (05-04-2021),Broc (05-04-2021),Kuven (05-04-2021),Liya (05-04-2021),Palti (05-04-2021)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •