Konsisten Dalam Dagangan Forex
Forum Forex Malaysia | Tempat Komuniti Forex
Forum Forex Malaysia
Tempat Komuniti Forex
Halaman 1 daripada 2 12 Kali TerakhirKali Terakhir
Keputusan 1 ke 10 dari 16

Aturan: Konsisten Dalam Dagangan Forex

  1. #1 Anda secara automatik boleh meminimumkan siaran yang dibaca dalam akaun anda di 'Tetapan Umum'
    Senior Member
    Tarikh Sertai
    Mar 2019
    Kirim
    2520
    Pembayaran terakru
    0.00 USD
    (What is this?)
    Terima kasih
    572
    Terima kasih 10087 Kali dalam 2003 Kiriman
    MelangganMelanggan
    melanggan 2

    Konsisten Dalam Dagangan Forex

    Bagaimana Menjadi Pedagang Forex

    Kembangkan rancangan perdagangan dan sentiasa mematuhinya

    Tetapkan stop-loss untuk setiap perdagangan

    Jangan mengambil risiko lebih daripada 2% margin anda untuk satu perdagangan

    Jauhkan emosi anda daripada berdagang

    Jangan sekali-kali berniaga untuk mengimbangi kerugian anda

    Berdagang hanya apabila anda merasakan ia adalah saat yang tepat

    Meskipun dagangan di pasaran kewangan melibatkan risiko yang tinggi, ia tetap dapat menjana pendapatan tambahan dengan syarat anda menggunakan pendekatan yang tepat. Pemilihan broker yang boleh dipercayai seperti InstaForex akan memberikan anda akses ke pasaran kewangan antarabangsa dan membuka jalan menuju ke arah kewangan bebas. Anda boleh mendaftar di sini.


  2. 6 Pengguna Berikut Mengucapkan Terima Kasih kepada aleeyaa029 Atas Kiriman Berguna Ini:

    Ashraf (04-05-2021),Avery (04-05-2021),Broc (04-05-2021),Kuven (04-05-2021),Liya (04-05-2021),Palti (04-05-2021)

  3. #2 Anda secara automatik boleh meminimumkan siaran yang dibaca dalam akaun anda di 'Tetapan Umum'
    Senior Member
    Tarikh Sertai
    Mar 2019
    Kirim
    2438
    Pembayaran terakru
    0.00 USD
    (What is this?)
    Terima kasih
    184
    Terima kasih 6859 Kali dalam 1706 Kiriman
    MelangganMelanggan
    melanggan 1
    Petikan Secara asalnya dikirim oleh aleeyaa029 Papar Kiriman
    Bagaimana Menjadi Pedagang Forex

    Kembangkan rancangan perdagangan dan sentiasa mematuhinya

    Tetapkan stop-loss untuk setiap perdagangan

    Jangan mengambil risiko lebih daripada 2% margin anda untuk satu perdagangan

    Jauhkan emosi anda daripada berdagang

    Jangan sekali-kali berniaga untuk mengimbangi kerugian anda

    Berdagang hanya apabila anda merasakan ia adalah saat yang tepat
    terima kasih untuk perkongsian bagaimana untuk konsisten dalam dagangan. salah satu perkara yang boleh di buat oleh trader untuk konsisten dalam trading adalah dengan membuat pelan dagangan dan melaksanakannya. jika pelan tersebut effektif untuk trader yang mana ianya memberikan keuntungan secara keseluruhannya iaitu sebulan trading, adalah lebih baik untuk trader tersebut mengekalkan pelan tersebut dan teruskan sahaja berdagang mengikut pelan yang ada

    Meskipun dagangan di pasaran kewangan melibatkan risiko yang tinggi, ia tetap dapat menjana pendapatan tambahan dengan syarat anda menggunakan pendekatan yang tepat. Pemilihan broker yang boleh dipercayai seperti InstaForex akan memberikan anda akses ke pasaran kewangan antarabangsa dan membuka jalan menuju ke arah kewangan bebas. Anda boleh mendaftar di sini.


  4. #3 Anda secara automatik boleh meminimumkan siaran yang dibaca dalam akaun anda di 'Tetapan Umum'
    Senior Member
    Tarikh Sertai
    Mar 2019
    Kirim
    2520
    Pembayaran terakru
    0.00 USD
    (What is this?)
    Terima kasih
    572
    Terima kasih 10087 Kali dalam 2003 Kiriman
    MelangganMelanggan
    melanggan 2
    Pentingnya Untuk Konsisten Dalam Dagangan

    Konsistensi dalam perdagangan bermula dengan mengenal pasti strategi yang paling sesuai dengan keperluan dan sumber peniaga. Ketika melaksanakan strategi perdagangan forex yang konsisten, para pedagang umumnya tertarik pada analisa teknikal atau fundamental

    Meskipun dagangan di pasaran kewangan melibatkan risiko yang tinggi, ia tetap dapat menjana pendapatan tambahan dengan syarat anda menggunakan pendekatan yang tepat. Pemilihan broker yang boleh dipercayai seperti InstaForex akan memberikan anda akses ke pasaran kewangan antarabangsa dan membuka jalan menuju ke arah kewangan bebas. Anda boleh mendaftar di sini.


  5. 4 Pengguna Berikut Mengucapkan Terima Kasih kepada aleeyaa029 Atas Kiriman Berguna Ini:

    Ashraf (04-07-2021),Avery (04-07-2021), Belum Berdaftar (1),Liya (04-07-2021)

  6. #4 Anda secara automatik boleh meminimumkan siaran yang dibaca dalam akaun anda di 'Tetapan Umum'
    Senior Member
    Tarikh Sertai
    Mar 2019
    Kirim
    2438
    Pembayaran terakru
    0.00 USD
    (What is this?)
    Terima kasih
    184
    Terima kasih 6859 Kali dalam 1706 Kiriman
    MelangganMelanggan
    melanggan 1
    antara cara untuk konsisten dalam trading adalah dengan menetapkan sasaran yang realistik. sebagai contoh 1-5% keuntungan dalam sehari dari modal yang di gunakan iaitu sekiranya trader bermula 100 USD 1-5% bermakna trader hanya perlu mencari 1-5 USD sahaja. capai sahaja sasaran berhenti berdagang dan bermula pada esok hari. amalkan displin ini saya yakin jiwa lebih tenang dan lebih banyak masa yang boleh di luangkan dari melihat carta lebih lama tetapi tidak mendapat hasil.

    Meskipun dagangan di pasaran kewangan melibatkan risiko yang tinggi, ia tetap dapat menjana pendapatan tambahan dengan syarat anda menggunakan pendekatan yang tepat. Pemilihan broker yang boleh dipercayai seperti InstaForex akan memberikan anda akses ke pasaran kewangan antarabangsa dan membuka jalan menuju ke arah kewangan bebas. Anda boleh mendaftar di sini.


  7. 2 Pengguna Berikut Mengucapkan Terima Kasih kepada Fareez Atas Kiriman Berguna Ini:

    Avery (04-14-2021),Kuven (04-14-2021)

  8. #5 Anda secara automatik boleh meminimumkan siaran yang dibaca dalam akaun anda di 'Tetapan Umum'
    Senior Member
    Tarikh Sertai
    Mar 2019
    Kirim
    2520
    Pembayaran terakru
    0.00 USD
    (What is this?)
    Terima kasih
    572
    Terima kasih 10087 Kali dalam 2003 Kiriman
    MelangganMelanggan
    melanggan 2
    Apabila berkaitan dengan perdagangan Forex untuk pemula forex, pin bar adalah raja. Ini kerana ia adalah corak yang sangat jelas, memudahkan pengecaman pada carta. Ini juga salah satu strategi yang lebih mudah untuk diperdagangkan. Perhatikan bagaimana pasaran menjadi rintangan semasa demonstrasi tetapi tidak lama lagi dapat menembus rintangan itu.

    Strategi-strategi ini juga dapat membantu anda sebagai pedagang forex sambilan:

    Ambil lebih sedikit kedudukan dan tahan selama berhari-hari. Penting untuk anda memahami pendorong pasangan mata wang anda dan meluangkan masa untuk

    benar-benar memahami pasaran anda

    Lihat tren jangka panjang

    Sediakan pesanan perdagangan

    Gunakan teknologi!

    Meskipun dagangan di pasaran kewangan melibatkan risiko yang tinggi, ia tetap dapat menjana pendapatan tambahan dengan syarat anda menggunakan pendekatan yang tepat. Pemilihan broker yang boleh dipercayai seperti InstaForex akan memberikan anda akses ke pasaran kewangan antarabangsa dan membuka jalan menuju ke arah kewangan bebas. Anda boleh mendaftar di sini.


  9. 8 Pengguna Berikut Mengucapkan Terima Kasih kepada aleeyaa029 Atas Kiriman Berguna Ini:

    Ashraf (04-27-2021),Avery (04-27-2021), Belum Berdaftar (1),Broc (04-27-2021),Kuven (04-27-2021),Liya (04-27-2021),Palti (04-27-2021),Siwo (04-27-2021)

  10. #6 Anda secara automatik boleh meminimumkan siaran yang dibaca dalam akaun anda di 'Tetapan Umum'
    Senior Member
    Tarikh Sertai
    Mar 2019
    Kirim
    2438
    Pembayaran terakru
    0.00 USD
    (What is this?)
    Terima kasih
    184
    Terima kasih 6859 Kali dalam 1706 Kiriman
    MelangganMelanggan
    melanggan 1
    Antara Perkara yang boleh di amalkan untuk mendapatkan konsistensi dalam trading forex

    1) Elakkan menggunakan leverage tinggi kerana ia adalah pemusnah trader terutamanya newbie, kerana ia akan membuatkan trader overtrade. Seeloknya gunakan leverage 1:50 - 1:100 sahaja, kerana ia akan mengekang trader daripada open lot gajah / banyak position dalam 1 masa.


    2) Teknik 10%, Money Management 30% dan Psikologi mewakili 60% (!) dalam forex trading. Nak menguasai psikologi trading, kena kawal "sahabat karibnya" iaitu Risk @ Money Management.


    3) Musuh No 1 dalam forex trading ialah DIRI SENDIRI. Tiada siapa paksa kita untuk klik Buy / Sell. Baik & buruk akaun kita tu adalah akibat tangan kita sendiri. Kena belajar kawal diri melalui penguasan teknik, risk management dan psikologi. Elakkan sindrom “asal buka chart je nak entry, asal buka chart je nak entry, asal nak entry je buka chart”. Kita bukan market marker. Modal USD 50 ada harapan nak gerakkan market USD 5 Trillion ke? Hihi… jadi, follow the flow.


    4) Elakkan daripada terlalu fokus kepada wang, fokuslah kepada sistem trading yang berkesan dahulu daripada pembelajaran dan pengalaman. Kalau demo atau real modal usd50 pun lingkup, kita memang tak akan berjaya kalau kita guna modal lebih besar. Kecil tak boleh handle, macam mana nak handle yang besar kan?

    Meskipun dagangan di pasaran kewangan melibatkan risiko yang tinggi, ia tetap dapat menjana pendapatan tambahan dengan syarat anda menggunakan pendekatan yang tepat. Pemilihan broker yang boleh dipercayai seperti InstaForex akan memberikan anda akses ke pasaran kewangan antarabangsa dan membuka jalan menuju ke arah kewangan bebas. Anda boleh mendaftar di sini.


  11. 6 Pengguna Berikut Mengucapkan Terima Kasih kepada Fareez Atas Kiriman Berguna Ini:

    Ashraf (04-29-2021),Avery (04-29-2021),Broc (04-29-2021),Kuven (04-29-2021),Liya (04-29-2021),Palti (04-29-2021)

  12. #7 Anda secara automatik boleh meminimumkan siaran yang dibaca dalam akaun anda di 'Tetapan Umum'
    Senior Member
    Tarikh Sertai
    Mar 2019
    Kirim
    2520
    Pembayaran terakru
    0.00 USD
    (What is this?)
    Terima kasih
    572
    Terima kasih 10087 Kali dalam 2003 Kiriman
    MelangganMelanggan
    melanggan 2
    Petikan Secara asalnya dikirim oleh Fareez Papar Kiriman
    Antara Perkara yang boleh di amalkan untuk mendapatkan konsistensi dalam trading forex

    1) Elakkan menggunakan leverage tinggi kerana ia adalah pemusnah trader terutamanya newbie, kerana ia akan membuatkan trader overtrade. Seeloknya gunakan leverage 1:50 - 1:100 sahaja, kerana ia akan mengekang trader daripada open lot gajah / banyak position dalam 1 masa.


    2) Teknik 10%, Money Management 30% dan Psikologi mewakili 60% (!) dalam forex trading. Nak menguasai psikologi trading, kena kawal "sahabat karibnya" iaitu Risk @ Money Management.


    3) Musuh No 1 dalam forex trading ialah DIRI SENDIRI. Tiada siapa paksa kita untuk klik Buy / Sell. Baik & buruk akaun kita tu adalah akibat tangan kita sendiri. Kena belajar kawal diri melalui penguasan teknik, risk management dan psikologi. Elakkan sindrom “asal buka chart je nak entry, asal buka chart je nak entry, asal nak entry je buka chart”. Kita bukan market marker. Modal USD 50 ada harapan nak gerakkan market USD 5 Trillion ke? Hihi… jadi, follow the flow.


    4) Elakkan daripada terlalu fokus kepada wang, fokuslah kepada sistem trading yang berkesan dahulu daripada pembelajaran dan pengalaman. Kalau demo atau real modal usd50 pun lingkup, kita memang tak akan berjaya kalau kita guna modal lebih besar. Kecil tak boleh handle, macam mana nak handle yang besar kan?
    betul tu sobat, ini satu perkongsian yang baik teruskan semoga memberi manfaat kepada semua

    Meskipun dagangan di pasaran kewangan melibatkan risiko yang tinggi, ia tetap dapat menjana pendapatan tambahan dengan syarat anda menggunakan pendekatan yang tepat. Pemilihan broker yang boleh dipercayai seperti InstaForex akan memberikan anda akses ke pasaran kewangan antarabangsa dan membuka jalan menuju ke arah kewangan bebas. Anda boleh mendaftar di sini.


  13. #8 Anda secara automatik boleh meminimumkan siaran yang dibaca dalam akaun anda di 'Tetapan Umum'
    Senior Member
    Tarikh Sertai
    Mar 2019
    Kirim
    2438
    Pembayaran terakru
    0.00 USD
    (What is this?)
    Terima kasih
    184
    Terima kasih 6859 Kali dalam 1706 Kiriman
    MelangganMelanggan
    melanggan 1
    kenal pasti trend besar antara salah satu cara untuk konsisten dalam trading. sebagai contoh sekiranya anda seorang trader intraday, sila rujuk terlebih dahulu trend pada TF D1 adakah uptrend atau downtrend, cari peluang buy sekiranya uptrend dan sell sekiranya downtrend, trade mengikut trend adalah lebih selamat berbanding melawang arah trend. pelbagai cara boleh digunakan untuk mengenal pasti trend semasa. ada trader menggunakan Moving average, ada juga menggunakan bollinger band. ianya bergantung kepada strategi yang anda gunakan.

    Meskipun dagangan di pasaran kewangan melibatkan risiko yang tinggi, ia tetap dapat menjana pendapatan tambahan dengan syarat anda menggunakan pendekatan yang tepat. Pemilihan broker yang boleh dipercayai seperti InstaForex akan memberikan anda akses ke pasaran kewangan antarabangsa dan membuka jalan menuju ke arah kewangan bebas. Anda boleh mendaftar di sini.


  14. #9 Anda secara automatik boleh meminimumkan siaran yang dibaca dalam akaun anda di 'Tetapan Umum'
    Member
    Tarikh Sertai
    Nov 2019
    lokasi
    Kota Kinabalu
    Kirim
    93
    Pembayaran terakru
    0.00 USD
    (What is this?)
    Terima kasih
    6
    Terima kasih 124 Kali dalam 46 Kiriman
    MelangganMelanggan
    melanggan 0
    Untuk menjadi pedagang yang konsisten perlu memiliki disiplin yang kuat, teknik yang bagus tidak akan menjanjikan kejayaan sekiranya tidak mempunyai disiplin di dalam dagangngan. Setiap pedagang harus memiliki pelan dan disipiln.

    Meskipun dagangan di pasaran kewangan melibatkan risiko yang tinggi, ia tetap dapat menjana pendapatan tambahan dengan syarat anda menggunakan pendekatan yang tepat. Pemilihan broker yang boleh dipercayai seperti InstaForex akan memberikan anda akses ke pasaran kewangan antarabangsa dan membuka jalan menuju ke arah kewangan bebas. Anda boleh mendaftar di sini.


  15. #10 Anda secara automatik boleh meminimumkan siaran yang dibaca dalam akaun anda di 'Tetapan Umum'
    Senior Member
    Tarikh Sertai
    Mar 2019
    Kirim
    2438
    Pembayaran terakru
    0.00 USD
    (What is this?)
    Terima kasih
    184
    Terima kasih 6859 Kali dalam 1706 Kiriman
    MelangganMelanggan
    melanggan 1
    Petikan Secara asalnya dikirim oleh Profitmaker Papar Kiriman
    Untuk menjadi pedagang yang konsisten perlu memiliki disiplin yang kuat, teknik yang bagus tidak akan menjanjikan kejayaan sekiranya tidak mempunyai disiplin di dalam dagangngan. Setiap pedagang harus memiliki pelan dan disipiln.
    displin antara kunci kejayaan trader jika ingin konsisten dalam bidang ini. tiada guna jika ada ilmu dagangan tetapi tidak disiplin dalam mengikuti pelan yang telah di buat

    Meskipun dagangan di pasaran kewangan melibatkan risiko yang tinggi, ia tetap dapat menjana pendapatan tambahan dengan syarat anda menggunakan pendekatan yang tepat. Pemilihan broker yang boleh dipercayai seperti InstaForex akan memberikan anda akses ke pasaran kewangan antarabangsa dan membuka jalan menuju ke arah kewangan bebas. Anda boleh mendaftar di sini.


Menghantar Kebenaran

  • Anda mungkin tidak boleh membuat kiriman aturan baru
  • Anda mungkin tidak boleh mengirim maklumbalas
  • Anda mungkin tidak boleh mengirim lampiran
  • Anda mungkin tidak boleh menyunting kiriman anda
  •  
Earn up to
50 000 USD
for inviting friends
to get StartUp Bonus
from InstaForex
No investments required!
Start trading without
any investments and risks
WITH NEW STARTUP
BONUS 1000$
GET BONUS
55%
from InstaForex
on every deposit